Kúpos őrlők
A zsíros, tapadós, nedves, hőérzékeny vagy nehezen őrölhető anyagokhoz ideális kúpos őrlők alacsony energiafelhasználás mellett teszik lehetővé a méretcsökkentést.
A kis léptékekben szabályozható kíméletes őrlés során közel azonos szemcseméret alakul ki, és minimális mértékű poranyag képződik. A rövid feldolgozási időnek köszönhetően a kúpos őrlőkben kisebb mértékű a hőfejlődés és az anyag lerakódása.
A Arcon a 75-680 mm kúpátmérő tartományban kínál kúpos őrlőket, melyek feldolgozási kapacitása 10 t/h-ig terjed. A sorozat bármely típusát a megrendelő egyéni igényeire lehet szabni.
A KÚPOS ŐRLŐ MŰKÖDÉSE
|
A feldolgozandó anyag bekerül az őrlőkamrába. A kis fordulatszámú őrlőkerék örvénylő áramlási pályára kényszeríti a betáplált anyagot. A őrletlen termék részecskéit a centrifugális erő a kúpos őrlőkamra falához dobja, a részecskék ezután a kamra fala mentén, spirális pályán felfelé mozognak. Az őrlőkerék és az őrlőkamra falának kölcsönhatása nagy nyíróerőt fejt ki a anyagra. A termék részecskéinek nagy része már az első ütközés hatására kisebb méretűre csökken, mint a kúp résmérete.
Az őrölt anyag az ürítőcsúszdán keresztül kerül ki a gépezetből. A csúszdát az anyag feltorlódásának megakadályozása érdekében úgy tervezték, hogy maximális szabad teret biztosítson a kiáramló anyagnak. A nagyobb méretű maradék őrletlen részecskék továbbra is az örvénylő áramlási pályán mozognak a kúpos fal mentén, ahol végbemegy a további méretcsökkentésük. Az anyag legnagyobb méretű részecskéi elérhetnek az örvénylő pálya tetejére, ahol visszakerülnek az adagoló áramlásba, és elölről kezdik a folyamatot.
|
A KÚPOS ŐRLŐK HASZNÁLATÁNAK ELŐNYEI
|
-
Nagy hatékonyság.
-
Kíméletes őrlés.
-
Könnyű tisztíthatóság.
-
Kis hőfejlődés.
-
Kis porszint.
-
Kis zajszint.
-
Változatos kialakítás.
-
Számos alkalmazáshoz használható.
|